USMLE Step 1: Den amerikanske lægeeksamen – take 2

Min oprindelige plan om at læse op til og tage den amerikanske lægeeksamen i foråret 2013 lod sig desværre ikke gøre. Familiemæssigt var der ikke plads til projektet, og jeg tror heller ikke, at mine studieteknikker på det tidspunkt ville have slået til.

Jeg prøver igen. Jeg har taget det næste halve år fri til dedikeret studietid: fra marts til medio september 2014 læser jeg til den amerikanske lægeeksamen. De fleste IMG’s (læger uden for USA, der tager USMLE) der ønsker en høj karakter, bruger omkring et års dedikeret studietid til projektet, men jeg håber, at jeg med mine nyerhvervede studieteknikker kan gøre det på den halve tid. Det må komme an på en prøve.

Min studieplan er som følgende:

USMLE Step 1 studieplan

 

Biokemi 4 uger
Farmakologi (terminologi) 1 uge
Mikrobiologi 3 uger
Immunologi 2 uger
Behavioral Science 1 uge
Organsystemer * 13 uger
Repetition: Q-Banks og FA ** 2-4 uger

* Organsystemer: embryologi, anatomi, fysiologi, patologi, farmakologi
** Hver gang jeg færdiggør et emne, færdiggør jeg også Q-Banks for det emne. De sidste 2-4 uger er således ren repetition for at få de sidste perifere detaljer op i korttidshukommelsen

Ved siden af dette vil jeg løbende finde tid til:

  • kliniske færdigheder
  • klinisk biokemi
  • farmakologi

Min studieplan er arrangeret efter, hvor hukommelsestunge fagene er. Jeg begynder med de fag, der er mest udfordrende for hukommelsen for at give dem god tid til at sætte sig fast i langtidshukommelsen. Jeg finder, at særlige hukommelsesteknikker kombineret med spaced-repetition er særdeles effektive til dette formål.

Jeg skriver mere detaljeret om fagene efterhånden, som jeg påbegynder dem. Biokemi venter forude!

En tanke om "USMLE Step 1: Den amerikanske lægeeksamen – take 2"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>